In Detail - The Signal House

  Interior View of the Kitchen and Living Area at the Signal House

Interior View of the Kitchen and Living Area at the Signal House


The Signal House is not a listed building, however careful thought has gone into introducing period elements in a contemporary way, to create a house bursting with character in a modern aesthetic. Our Designer - Mirna, leads you around the house, exploring specific details and materials used. 

"Walking through the front door you are greeted with an open plan living space, hand painted V-groove wall panelling clads the perimeter of the ground floor. A feature staircase is suspended in the centre of the room, the  delicate black spindle balustrade contrasts with the ash flooring and Farrow and Ball Slacked Lime panelling.

Moving upstairs the spindles are exchanged for ash cladding. On the first and second floors we have two twin rooms and a master suite. Bespoke ash beds sit against panelled headboards. Every effort has been made to create as much storage as possible, the beds have pull out drawers and shelving, and all of the rooms have built in wardrobes. V- groove panelling is reintroduced on the doors of the wardrobes and bespoke handles with ash detailing creates a pop of colour against the Slaked Lime sprayed doors.

This particular handle detail can be seen in many areas of the house, the wardrobes, the bespoke room doors and even the kitchen cabinets, this attention to detail has created a distinct design language throughout the house.

The kitchen sits in the extended lower level of the the house. Ash doors with recessed bronze handle details dress the kitchen. Carrara quartz worktops slice through the back wall cabinets and create a full wall splashback which also folds over the entire kitchen island. Stained dark grey ash panelling clads the back of the island and extractor housing this statement finish helps marry all the materials and finishes together.

Finally, over the four floors house there are many nooks which have been have been attentively designed and filled with pieces of joinery to create snugs and areas to escape and relax. The natural palette combined with the thoughtful approach to detailing has created a timeless aesthetic, full of charm and sophistication.