Bespoke interiors and joinery
 
 

Live

 

 

 The Lambeth Marsh Living Room

Shape created multiple pieces of bespoke fitted joinery for the Lambeth Marsh House, to maximise storage and allow the clients to display their beautifully eclectic collection of artifacts and books. The resultant living space is an urban oasis, and a neutral colour palette of materials allow for the room’s contents to take center-stage.

  • Natural Oak.

  • Cornforth White sprayed panelling and framework.


Photography by Jack Hobhouse

Shape Lambeth Marsh Living Room
Shape Lambeth Marsh Living Room
Shape Lambeth Marsh Living Room
Shape Lambeth Marsh Living Room
 
 

The Ladder Living Rooms

A floating media unit conceals the TV, whilst a reading nook offers a retreat to cosy up with a good book. Contrasting dark spray work with white-washed Ash offers a dynamic & contemporary aesthetic. Elsewhere, we created floating storage units, alcove shelving, and low-level bench seating, all utilising a refined material palette to create beautiful, contemporary storage that perfectly complements this stunning period property and curated selection of furniture.  

  • White-washed Ash & Oak.

  • Sprayed MDF.

  • Accent LED Lighting.

Photography by Adam Scott

Shape Ladder Living Rooms
Shape Ladder Living Rooms
Shape Ladder Living Rooms
Shape Ladder Living Rooms
Shape Ladder Living Rooms
Shape Ladder Living Rooms

The Signal Living Spaces

Throughout The Signal House Shape created bespoke joinery for each living space, creating tailored urban retreats. V-groove paneling and doors with inset white-washed Ash handle details creates a timeless, contemporary aesthetic. Upholstered bench seating offer points to sit and enjoy the spaces created. The floating ornamental shelves make the most of the double height space connecting the kitchen to the study.

  • V-Grooved, sprayed panelling & doors, with inset white-washed Ash handles.

  • Recessed LED lit white-washed Ash shelving.

  • White-washed Ash ornament shelving.

Photography by Adam Scott

Shape Signal Living Spaces
Shape Signal Living Spaces
Shape Signal Living Spaces
Shape Signal Living Spaces
Shape Signal Living Spaces
Shape Signal Living Spaces
Shape Signal Living Spaces
 
 

The Etch Living Spaces

Throughout the Etch living spaces white-washed Douglas Fir was used with a neutral material palette to allow the client’s ornaments and artwork to shine. Shape created the feature, angular staircase, including the desk and study space at 1st floor level, the  formwork for the concrete fireplace surround, as well as the entrance hall joinery to hang coats and store shoes. 

  • Grey & yellow Valchromat.

  • White-washed Douglas Fir.

  • Grey painted Douglas Fir.

Photography by Adam Scott

Shape Etch Living Spaces
Shape Etch Living Spaces
Shape Etch Living Spaces
Shape Etch Living Spaces
 
 

The Decca Living Room

Within the living space, a herringbone brick floor is complemented by the white-washed Oak clad walls & reveals. The seamless approach and consistent use of materials frame the views created by the large picture windows.

  • White-washed crown cut Oak veneered panels.

  • Herringbone brick floor.

Photography by Billy Bolton


Shape Decca Living Room
Shape Decca Living Room
Shape Decca Living Room
Shape Decca Living Room
Shape Decca Living Room
Shape Decca Living Room
 
 

 The Pier Living Room

Within the Pier Living room, the clients wanted a bespoke storage solution to display their beautiful assortment of trinkets and objects, whilst not detracting from the feature fireplace. We created symmetrical bookcases with varying sized openings to offer space for all these items, whilst accentuating them with recessed lighting.  

  • Sprayed cabinets and shelves.

  • Recessed LED lighting.

Photography by Adam Scott

Shape The Pier Living Room
 
 

The Sunken Living Room

A feature staircase, custom wine cellar, floating media cabinetry and DJ station combine to create the ultimate entertaining space. American Black Walnut is used to offer a warmth and sense of luxury and is a striking contrast against the white walls. The climate controlled wine cellar can be admired from anywhere within the room and the consistent use of American Black Walnut, LED lighting and ‘floating’ cabinetry ensure it feels part of the space. 

  • American Black Walnut.

  • Sprayed doors with recessed American Black Walnut handle details..

  • Recessed LED lighting.

Photography by Jocelyn Low

Shape The Sunken Living Room
Shape The Sunken Living Room
Shape The Sunken Living Room